Hypergene förvärvar finska SaaS-bolaget Thinking Portfolio

Nu får kunder möjlighet till bättre styrning och uppföljning av sina projektportföljer. Det är med sikte på fortsatt expansion och lönsam tillväxt som Hypergene etablerar sig på den finska marknaden. Det sker genom förvärv av finska Thinking Portfolio OY, som med sin produkt Thinking Portfolio® erbjuder en helhetslösning för strategisk projekt- och portföljhantering och kan beskrivas som marknadsledande i Finland. Förvärvet innebär att kunder får ett starkare erbjudande inom strategisk portföljstyrning – ett viktigt komplement till det stöd för finansiell och strategisk planering, projekthantering samt uppföljning och analys som Hypergene redan erbjuder.

Inom både privat och offentlig sektor har vi ett stort antal kunder som använder vår molnbaserade produkt för beslutsstöd och verksamhetsstyrning. Fokus har fram till idag legat på marknaden i Sverige, DACH-regionen (Tyskland, Österrike och Schweiz) samt Norge, där majoriteten av våra kunder finns.

Genom att förvärva det finska SaaS-bolaget Thinking Protfolio OY kompletteras Hypergenes erbjudande med en bred och heltäckande lösning inom strategisk projekt- och portföljhantering. Thinking Portfolio som grundades 2001 har idag kontor i Helsingfors med drygt 30 anställda. Kunderna finns i Finland och Nederländerna och inkluderar bland annat SSAB, Osuuspankki, City of Espoo, HK Foods, Metsä Group, Finnair och Orion samt flera andra företag, universitet och offentliga organisationer.

”Med Thinking Portfolios kompetenta medarbetare och unika produkt kommer vi tillsammans kunna skapa ett mycket attraktivt kunderbjudande. Företaget har imponerat på oss genom hela förvärvsprocessen och vi välkomnar dem till Hypergene. Genom Thinking Portfolio tar vi ett stort steg i vår tillväxtresa. Vi når direkt en helt ny marknad samtidigt som vi får en produkt som kompletterar vårt befintliga erbjudande mycket väl”, säger Urban Bucht som är VD på Hypergene.

”Vi är väldigt glada över att bli en del av Hypergene. Företaget har visat att de har förmågan och lösningarna  som skapar värde för kunderna. Dessutom uppskattar vi företagskulturen, ledarskapet, den internationella tillväxtresan och den vision om framtiden som vi mött. Vi har en spännande resa framför oss, tillsammans kommer vi att kunna skapa ännu mer värde för våra kunder”, säger Esa Toivonen, en av grundarna till Thinking Portfolio.

Urban Bucht

Urban Bucht

Presskontakt: Chief Executive Officer

+46 72 387 13 07 Mejla Urban